Redilioupoli's Blog

Η Κόκκινη Ηλιούπολη είναι εδώ

 • Είμαστε ME το ΚΚΕ δεν ειμαστε ομως To …ΚΚΕ

  Λόγο της ύπαρξης διαφόρων "περίεργων" blog δήθεν "κόκκινων" και "αριστερών" που έχουν σαν στόχο τους να διαστρεβλώνουν και να υπονομέυουν το ΚΚΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε ότι είμαστε οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, πράγμα που συμβαίνει και σε όλα τα blog που βαφτίζονται με οποιοδήποτε όνομα.
  Μοναδική πηγή είναι τα επίσημα sites του κομματος και της νεολαίας
  Βασική επιδίωξη των "φιλοΚΚΕ" blogs είναι να βάζουν την αμφιβολία.για ενέργειες που τάχα δεν είναι σωστές και να αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος.
  Τελευταία έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό με μοναδικό στόχο την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό από τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ.
  Θέλει μεγάλα προσοχή και επαλήθευση όσων κειμένων αναρτώνται στα διάφορα blogs

 • Απαράδεκτη η άρνηση να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου του ΚΚΕ

  Η συζήτηση της πρότασης νόμου καθυστέρησε αδικαιολόγητα με ευθύνη της συγκυβέρνησης. Κατά την πάγια τακτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, γίνεται κατά το δοκούν ερμηνεία σχετικού άρθρου του Συντάγματος (73 παρ. 3) και έτσι η πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ δεν μπήκε σε ψηφοφορία, με το σκεπτικό ότι προκαλεί «δημοσιονομικό κόστος». Η ερμηνεία αυτή ακυρώνει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης να ψηφιστεί πρόταση νόμου που καταθέτει, αφού δεν υπάρχει καμία πρόταση νόμου που δεν συνεπάγεται έστω και ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος...

  Επίσης, είναι προσχηματική, αφού με βάση τη διάταξη αυτή παρεμποδίζεται η συζήτηση ακόμα και προτάσεων νόμου της αντιπολίτευσης που όχι μόνο δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα όφελος, όπως η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση των πρόσθετων αμοιβών των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, που δεν έχει έρθει ποτέ για συζήτηση.

 • Αγωνίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

  Η κοινή λογική λέει ότι η αγωνία ενός συνδικαλιστή για τους μισθούς είναι να μη μειωθούν. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όμως αγωνιούν μη τυχόν και δε μη μειωθούν..!

  Η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) απαιτεί με... επιστολή της προς τους ξενοδόχους του νομού να εφαρμόσουν άμεσα τη νέα Τοπική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν μειώνοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς κατά 15% (κατ' αντιστοιχία της ΣΣΕ που υπέγραψε και η ηγεσία της κλαδικής Ομοσπονδίας). Είναι τέτοια η ανησυχία τους μην τυχόν και καθυστερήσει η ανακούφιση των ξενοδόχων, που φρόντισαν να αναρτήσουν τις σχετικές επιστολές και μες στους τόπους δουλειάς (βλ. ένθετο). Μάλιστα, εφιστούν την προσοχή στους ξενοδόχους γιατί «ο μήνας Ιούλιος πρέπει να πληρωθεί με τη νέα σύμβαση». Ισως, βέβαια, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να μην έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται για τις συμφωνίες που υπέγραψαν, αφού για την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των εργοδοτών νοιάζονται. Αλλά τέτοια πρεμούρα είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτη...
  Δείτε εδώ την επιστολή προς τους ξενοδόχους: http://www1.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=373809&format=.jpg

 • Χαμένοι και κερδισμένοι της κρισης

  Η «κρίση χρέους», που είναι μια πτυχή της συνολικής καπιταλιστικής κρίσης, γίνεται πηγή δεινών για τους λαούς των χωρών που δανείζονται και ταυτοχρόνως πηγή πρόσθετων κερδών για τους δανειστές.
  Την περασμένη βδομάδα έπρεπε να πληρωθεί από το ελληνικό κράτος ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ. Το ομόλογο βρισκόταν στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία το είχε αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά σε τιμή πολύ μικρότερη της ονομαστικής.
  Η κυβέρνηση αποφάσισε, αφού αυτό όριζε η συμφωνία για το «κούρεμα», να πληρώσει το ομόλογο στην ονομαστική του αξία. Ετσι, η ΕΚΤ αποκόμισε ένα σημαντικό κέρδος από τη διαφορά της αξίας.
  Και επειδή τα κέρδη της ΕΚΤ κατανέμονται στις χώρες - μέλη ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους σ' αυτήν, η μερίδα του λέοντος από την εξόφληση του ελληνικού ομολόγου ανήκει στη Γερμανία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γερμανικό κράτος αποκομίζει ανάλογα κέρδη από την εξόφληση ομολόγων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των άλλων χωρών που εποπτεύονται από την τρόικα.
  Σύμφωνα, μάλιστα, με υπολογισμούς των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της Γερμανίας, η Γερμανία θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να αποκομίζει κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, αφού η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει, ως το 2026, το ποσό των 12,7 δισ. ευρώ για ομόλογα που λήγουν και έχει στα χέρια της η ΕΚΤ.
  Εν τω μεταξύ, με βάση υπολογισμούς του Οικονομικού Ινστιτούτου του Κιέλου, η Γερμανία έχει εξοικονομήσει στη διάρκεια των τελευταίων 3,5 χρόνων συνολικά 68 δισ. ευρώ από τη διαφορά των επιτοκίων και σε σύγκριση με το μέσο κόστος δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999 - 2008.

 • Το «ελληνικό εφοπλιστικό θαύμα»

  Ακριβώς 1,2 δισ. δολάρια θα επενδύσει, όπως ανακοινώθηκε από το ναυτιλιακό Τύπο, η εταιρία «Enesel SA» για τη ναυπήγηση 10 πλοίων μεταφοράς κοντέινερς που θα γίνει βέβαια σε ναυπηγεία εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στα κορεάτικα ναυπηγεία της «Hyundai» και θα παραδοθούν το 2014. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη συμφωνία για το 2012. Πρόκειται για ένα ακόμα απτό δείγμα για την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ακόμα και εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Τα κέρδη των εφοπλιστών προέρχονται από την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών μέσα στα καράβια, από τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία που έχουν επιβάλει με αβάντα την ταξική φιλοεφοπλιστική πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, δηλαδή οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, οι συγκυβερνήσεις τους και πάει λέγοντας. Και βέβαια, να μην πούμε για τις απανωτές μειώσεις των οργανικών συνθέσεων (αριθμός πληρώματος) δηλαδή το μαζικό πέταγμα στη στεριά των ναυτεργατών και το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, το φορολογικό παράδεισο που έχουν εξασφαλίσει διαχρονικά στους εφοπλιστές οι κυβερνήσεις τους (οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο λιγότερο και από έναν περιπτερά, όταν ρημάζονται από τη φοροεπέλαση τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά) και έχουν βουλιάξει το ΝΑΤ στα ελλείμματα. Κάτι που πλήρωσαν ακριβά οι ναυτεργάτες με το δραστικό πετσόκομμα των συντάξεων και τη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Αυτό είναι «το ελληνικό εφοπλιστικό θαύμα». Και βέβαια, την ώρα που οι εφοπλιστές δίνουν δισεκατομμύρια για να κατασκευάσουν πλοία σε ξένα ναυπηγεία, στην Ελλάδα δεν κατασκευάζουν ούτε βάρκα. Ομως, θα έρθει η ώρα που οι εργαζόμενοι θα σηκώσουν κεφάλι και με την οργάνωσή τους θα πετάξουν στη θάλασσα όλα αυτά τα παράσιτα που τους πίνουν το αίμα και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους.
  7/7/2012

 • Εχουμε μαλλί να ξάνουμε

  Διάφορα τμήματα της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού έχουν μια δυσκολία να τα βρουν μεταξύ τους, αλλά γι' αυτό φταίει το ΚΚΕ που δεν μπαίνει στο κάδρο μαζί τους.
  Δεν συμφωνούν με τον Τσίπρα οι Βενιζέλος - Σαμαράς και γι' αυτό φταίει το ΚΚΕ.
  Σκέπασαν σύννεφα τον ήλιο, πάλι φταίει το ΚΚΕ.
  Ακούγοντας τον Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ χτες βράδυ στο «Mega» να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν τα βρίσκει η παράταξή του με τους ομοϊδεάτες της - ευρωπαϊστές, δύσκολα μπορούσες να παρακολουθήσεις τι έλεγε. Το μόνο σταθερό στοιχείο στο λόγο του ήταν η επανάληψη ότι ευθύνεται το ΚΚΕ.
  Εξαρχής ήταν καθαρό ότι οι δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ παριστάνουν τους διαφωνούντες γι' αυτήν ή την άλλη διαχειριστική πρόταση, χρειάζονται το ΚΚΕ στο κλαμπ για να έχουν άλλοθι.
  Το ΚΚΕ δεν έπαιξε σ' αυτό το παιχνίδι. Αλλά αυτοί δεν μπορούν να σταθούν χωρίς να βάλουν το ΚΚΕ στο κάδρο.
  Κι έτσι προκύπτει αυτό το τηλεοπτικό τουρλουμπούκι - ένας δήθεν καυγάς, δηλαδή, που γίνεται στα κανάλια και μακριά από τα πραγματικά υποκείμενα της ταξικής πάλης, τους εργάτες και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, με απόλυτη αδιαφορία για τις αγωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το ποιος θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

 • Ηλιουπολίτικο Βήμα και φαιοπράσινες «εξυπνάδες»

  Το παιχνίδι το ξέρουν πολύ καλά μπορούμε να πούμε. Το έχουν σπουδάσει το "άθλημα", δεν ξέρουμε που αλλά το έχουν σπουδάσει.
  Έχουν πολλές "αμερικανιάς" στην προπαγάνδα τους.
  πρώτα βάζουν το blog μας στα προτεινόμενα "και καλά" που τα παρακολουθούν τάχα.
  Στη συνέχεια "πνίγουν" το σχόλιο μας για τον Μωραΐτη για την ύπαρξη του αρθρογράφου της Α1 στη "Θέση" την εφημερίδα του δηλαδή και συνεχίζουν βάζοντας άρθρο τάχα για τους ..."παπούδες τους" με δηλώσεις του Στάλιν και του Χιτλερ.
  Όμορφη "μαγκιά" λεβέντες του Μωραΐτη, συνεχίστε να αποκαλύπτετε την "ιδεολογία" σας.
  Έχουμε πολλούς σαν κι εσάς στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ και έτσι γνωρίζουμε καλά την τακτική σας.

 • Ωμοί και κυνικοί

  Ωμό αντικομμουνισμό ξερνάει ο ΛΑ.Ο.Σ., δείχνοντας ότι του έχει ανατεθεί κεντρικός ρόλος στο χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος και στην καταστολή του. Σε χθεσινή της δήλωση, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Σ. Αλιγιζάκη, δήλωσε με αφορμή την προχθεσινή ομιλία της της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Σπόρτιγκ, όπου μίλησε για οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική: «Οσο η αστική Δημοκρατία αποσυντίθεται, τόσο τα τελευταία υπολείμματα του σταλινικού κομμουνισμού στην Ευρώπη αποθρασύνονται (...) Λυπούμεθα που οι θεματοφύλακες της αστικής Δημοκρατίας κωφεύουν και εθελοτυφλούν». Είναι επικίνδυνοι και ταυτόχρονα κυνικοί. Ομολογούν ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει ζόρια και γι' αυτό καλούν τις αστικές δυνάμεις να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, πριν αυτό ριζοσπαστικοποιηθεί και θέσει σε κίνδυνο την ίδια την αστική εξουσία. Φοβούνται το λαό όπως ο διάολος το λιβάνι και δεν μπορούν να το κρύψουν. Να κάνει ο λαός τους εφιάλτες τους πραγματικότητα. Να τους κατατροπώσει πολιτικά, να σαρώσει την εξουσία που υπερασπίζονται ο ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

 • …για φαντάσου

  «Μέσα στο νου και την ψυχή πολλών ανθρώπων το τείχος υπήρχε και υπάρχει ακόμα 21 χρόνια μετά. Οι Ανατολικογερμανοί υφίστανται ακόμη μεταχείριση πολιτών Β΄ κατηγορίας, ως φτωχοσυγγενείς που προκαλούν αμηχανία στους εύπορους συγγενείς τους. Η πικρία τους εκδηλώθηκε με το σύνδρομο της "ostalgie",("νοσταλγία της Ανατολής") γιατί θυμούνται πως στη Λαοκρατική Δημοκρατία το κράτος τούς φρόντιζε με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, δωρεάν ψυχαγωγία (θέατρα συναυλίες κλπ.) και παροχή φθηνής κατοικίας. Τώρα πρέπει να πληρώνουν τα πάντα χωρίς να διαθέτουν τα ανάλογα χρήματα. Η δημοκρατία του καπιταλισμού δεν κάνει πολλά για αυτούς αφού και η ίδια αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της. Είμαστε πια στη θλιβερή εποχή τού "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω" και ατυχώς μόνον "οι (κατά τον Σπένσερ και όχι ακριβώς το Δαρβίνο) καταλληλότεροι θα επιβιώσουν" ("the fittest will survive")» (από άρθρο του Θ. Κακουριώτη, ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου /στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση)

 • Ταύτιση των «δεξιών» και «αριστερών» αντικομουνιστών

  Όλο και περισσότερο ταυτίζονται οι θέσεις των φασιστοειδών του ΛΑ.Ο.Σ και των ‘‘επαναστατών’’ τις λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και βέβαια των οπορτουνιστών που δεν χάνουν τέτοιες ευκαιρίες, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο ΚΚΕ. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, στα blog, στα site, ακόμα και στη βουλή, μέσω των βουλευτών του φασιστικού κόμματος των νοσταλγών της δικτατορίας και του ναζισμού, χρησιμοποιούν την ίδια μεθοδολογία της λάσπης και της κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ. Τα άξια τέκνα του Γκαίμπελς δεν έχουν σύνορα ούτε γραμμές προκειμένου να βλάψουν το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Πρόσφατη προσπάθεια η ‘‘ανακοίνωση’’ των απολυμένων του «902» που τάχα διώχτηκαν από την πλουτοκρατική διοίκηση του, για λόγους εκδίκησης(!!!!!). Θα δουν πολλά τα μάτια μας το αμέσως επόμενο διάστημα, όμως ούτε αυτή τη φορά θα τους ‘‘περάσει’’ όσο και αν ρίχνουν λάσπη.
  Το εργατικό κίνημα μέσα από το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ θα πάει μπροστά.
  Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
  Για να ανατραπεί αυτό το σάπιο σύστημα των πλουτοκρατών και των υπηρετών τους.

 • Συλληψεις και στα συσσιτια

  «Ούτε το φίδι δεν δαγκώνει τον άνθρωπο που πίνει νερό», λέει μια λαϊκή ρήση.
  Κι όμως, η Ελληνική Αστυνομία ξεπέρασε ακόμα και αυτό το ένστικτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αστυνομικοί έχουν εισβάλλει στη στέγη σίτισης του Δήμου Αθηναίων την ώρα που μετανάστες τρώνε ένα πιάτο φαί και πίνουν ένα ποτήρι νερό για να τους συλλάβουν επικαλούμενοι διάφορους λόγους. Μάλιστα, έγιναν και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της στέγης και της αστυνομίας για να μη γίνουν συλλήψεις.
  Είναι και αυτό ένα απ' τα «μαστίγια» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους ξεριζωμένους απ' τον τόπο τους και η οποία προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή την αποκρουστική πολιτική της με το «καρότο» των τελευταίων εξαγγελιών για τους μετανάστες.
  Ερώτημα: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα είναι αυτές οι πράξεις;

 • Ψάχνουν ποιος κυβερνάει!!!

  «Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον τόπο. Είναι κυρίαρχος ο λαός που αποφάσισε εγκρίνοντας προγράμματα πριν από δύο μήνες ή οι χρηματαγορές που θέλουν να επιβάλουν τη δική τους επιλογή με τρόπο που ξεπερνάει τη δημοκρατία;».
  Η δήλωση αυτή έγινε χτες και ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
  Το δικό μας ερώτημα, πάντως, είναι αν θα περάσει έστω μία μέρα δίχως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να συνδράμει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ΠΑΣΟΚ.
  Γιατί, βεβαίως, ο τόπος έχει κυβέρνηση. Η οποία κυβερνά μαζί και για τις αγορές. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ κόντρα στις αγορές ούτε οι αγορές κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, ούτε πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ είναι άβουλο και απλός θεατής των εξελίξεων, έρμαιο των αγορών.
  Όσα το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί, το ΠΑΣΟΚ τα μετουσιώνει σε πολιτική πράξη. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο, της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης σε βάρος του λαού.
  Αυτός δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει κυρίαρχος, αν δεν τσακίσει με την πάλη του την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και όσους πολιτικά το εκπροσωπούν.
  Καθαρές κουβέντες.

 • Τη Δευτέρα η συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο

  Σε πανστρατιά λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στον αντικομμουνισμό καλεί η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ στην κεντρική εκδήλωση που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και στην πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή του Κώστα Καζάκου.
 • ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ !!

  Το «επιχείρημα» των υπερασπιστών της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας έρχεται και ξανάρχεται: «Οποιος μπορεί και θέλει γιατί να μην πληρώνει για να σπουδάζει;», υποστηρίζουν... αθώα. Ομως, πίσω από την «αθωότητα» του «πληρώνω για να σπουδάζω», εκείνο που κρύβεται είναι ένας κατηφορικός μονόδρομος που στο τέρμα του γράφει: «Σπουδάζει μόνο όποιος (έχει να) πληρώνει»... Ομοίως, πίσω από το «πληρώνω για να έχω παροχές Υγείας» εκείνο που κρύβεται είναι το «παροχές Υγείας έχει μόνο όποιος (μπορεί να) πληρώνει»... Πίσω από το «πληρώνω για να έχω Ασφάλιση» κρύβεται το «Ασφάλιση έχει μόνος αυτός που πληρώνει»... Με άλλα λόγια, η πολιτική υπέρ των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» δε συνιστά μια «άσκηση ελευθερίας», όπως θέλουν να την πουλήσουν στην κοινωνία. Είναι μια βαθύτατα αντιδραστική τομή που εξοστρακίζει δικαιώματα όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλιση από τον αυτονόητα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, στη σφαίρα των «εμπορευμάτων» που απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν για να τα «αγοράσουν».
 • Πού χρωστάει και πόσα;;;

  Θυμόσαστε τον Α. Χρυσανθακόπουλο; Εκείνον που σαν βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ τον είχε πιάσει η κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής όχι μόνο να τα χώνει στα «φρουτάκια», αλλά να συναλλάσσεται με τους παράγοντες της εκπομπής για το πώς θα θάψουν την υπόθεση και θα την μετατρέψουν στο αντίθετό της; Αυτός λοιπόν ο «έντιμος άνθρωπος» είναι τώρα στο ΛΑ.Ο.Σ. (υπάρχει κάποιος συμβολισμός εδώ;) και με το θράσος που χαρακτηρίζει αυτούς τους τύπους, βρίσκει το ανάστημα (από πού άραγε;) να βάλει στη θέση του το ΚΚΕ εφ' όλης της ύλης. Σε άρθρο του στην εφημερίδα του Γ. Καρατζαφέρη με τους βαθυστόχαστους τίτλους και υπότιτλους, «Το τελευταίο σταλινικό κόμμα της Ευρώπης», «Το ΚΚΕ συρρικνώνεται», «το εγκαταλείπουν οι έλληνες εργαζόμενοι διότι τάχθηκε υπέρ της απεριόριστης νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών μέχρι απόκτησης υπηκοότητας», επιδίδεται σε ένα υβρεολόγιο ανάλογο των χώρων και του περιβάλλοντος που έχει κοινωνικοποιηθεί ενάντια στο ΚΚΕ. Ποιος ξέρει πού χρωστάει και πόσα; Μπορεί και να πληρώνει προκαταβολικά... Είναι γεγονός πως ο αντικομμουνισμός εκτός από την εκλεπτυσμένη του μορφή έχει και την εντελώς χυδαία με λόγο σαν αυτόν που συναλλάσσονται οι θαμώνες των τόπων όπου συχνάζει ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αρα καθόλου δε μας εκπλήσσει ούτε το ύφος, ούτε το μπουρδούκλωμα κάθε λογικής. Πάντως, όταν φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν Χρυσανθακόπουλους για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, επιβεβαιώνεται πως τα 'χουν βρει σκούρα στην αποστολή που έχουν αναλάβει...
 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ! !

  Οι κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της αύξησης των μισθών των βουλευτών, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ. να επιλέγουν την τακτική τού «παρών». Ένα κόμμα, το ΚΚΕ, καταψήφισε. Και ένας βουλευτής………. ο κ. Πάγκαλος, πήρε το λόγο για να καταγγείλει την απόφαση ως «επικίνδυνη», «αντιλαϊκή» και «αντεργατική». Αλλά ποια απόφαση κατήγγειλε ο κ. Πάγκαλος;;;;;; Όχι, δεν κατήγγειλε την απόφαση του κόμματός του και της ΝΔ να υπερψηφίσουν τις αυξήσεις των μισθών των βουλευτών, σε περίοδο που όλοι μιλούν περί κρίσης και λιτότητας. Σαν «επικίνδυνη», «αντιλαϊκή» και «αντεργατική» κατήγγειλε τη θέση του ΚΚΕ, που την καταψήφισε!!!! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Όχι τόσο για τον κ. Πάγκαλο - πράγμα περιττό - όσο για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είπε αυτός ο γλυκύτατος άνθρωπος...
 • Ερωτήσεις χωρίς απάντηση;

  Νομίζετε ότι αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν απάντηση; Παράδειγμα: Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Η απόφαση για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη; Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία; 65ωρο; Εβδομάδα 3 ημερών; Ατομικές συμβάσεις εργασίας; Ιδιωτικοποιήσεις πχ Ολυμπιακή; Προϋπολογισμός; Νέος τρομονόμος της ΕΕ; Κλπ κλπ κλπ. ΟΧΙ κάνετε λάθος. Τα ΜΜΕ απαντούν: Επεισόδια σε όλη την Ελλάδα!!!!!! Κουκουλοφόροι!!! Πάλι επεισόδια!!! Πάλι κουκουλοφόροι!!! ......τρόμος, .....τρόμος, .....τρόμος.......
 • Kατηγορίες

 • Σελίδες

 • Advertisements

Ξεφτυλα …Χωρίς Συνορα

Posted by redilioupoli στο 14/07/2012

Άρθρο του @.Ψηρίς

Από μαζοχιστικό -πιθανολογώ- σύνδρομο παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό το site, του έγκριτου δημοσιογράφου Σ. Κούλογλου, TVXS.

Ο εν λόγω κύριος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, μέσα από τη δουλειά του στη δημόσια τηλεόραση, για όσο χρόνο δηλαδή του εξασφάλιζε «μεροκάματο» το ισχυρό Πασόκ, μιας και ως πειθήνιο όργανό του, διώχθηκε για μικροκομματικούς σκοπούς από τη δημόσια τηλεόραση επί Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Κούλογλου όμως ουδόλως πτοήθηκε. Δημιούργησε και γιγάντωσε ένα site με το ίδιο brandname της τηλεοπτικής εκπομπής του, προσέλαβε δεκάδες απλήρωτους νέους δημοσιογράφους και συνέχισε το έργο του.

Τώρα, εκτός από μαζοχισμό, έχω μια ιδιαίτερη τάση, πολλά χρόνια, να παρακολουθώ τα «αντεξουσιαστικά» Μ.Μ.Ε.. Μου έκανε πάντα εντύπωση, πως και γιατί όλοι οι «δημοκράτες» που ήξερα, οι προοδευτικοί, οι αναρχικοί, οι συνασπισμένοι κλπ. διάβαζαν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ… Σαν να μην ήταν η φωνή του Τεγόπουλου ένα πράγμα… η φωνή του Φυντανίδη… Πως και γιατί βλέπαν όλα τα ντοκιμαντέρ του Στ. Θεοδωράκη, μπαίναν στο Indymedia, βλέπαν Λαζόπουλο κλπ κλπ. Έτσι άρχισα να τα παρακολουθώ.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά είχε και πλάκα να ξέρεις από πριν τι θα ακούσεις ως κριτική προς το ΚΚΕ και την κοσμοθεωρία του, την επόμενη μέρα στον καφέ ή το βράδυ στο ποτό. Τότε ήταν που πρωτογέλασα με την ατάκα: «όλοι οι ΚΚέδες τα ίδια λέτε, σαν κασσέτα». Σκέφτηκα από μέσα μου «γιατί –εσείς- τι νομίζεις; μας λέτε άλλα;;;», αλλά δεν το είπα.

Στο site του Κούλογλου, όταν έχεις χρόνο για χάσιμο και γερά νεύρα, έχει την πλάκα του να παρακολουθείς τα σχόλια των «αντικειμενικών αναγνωστών»: Άρθρο για το ΚΚΕ, χωρίς καμιά 10αριά τρολ από κάτω να καθυβρίζουν περί ανέμων και υδάτων δεν υπάρχει. Προοδευτικά όλα φυσικά. Όπως δεν υπάρχει και άρθρο για τον Σύριζα, χωρίς δέκα υποστηρικτές από κάτω και 2-3 χρυσαυγο-φασίστες να σκούζουν. Δεν έχω ακόμα καταλήξει αν τους σχολιαστές τους πληρώνει το site, αν οι δημοσιογράφοι του site παριστάνουν τους σχολιαστές, αν είναι ο Κούλογλου με πολλά διαφορετικά προφίλ, αν πληρώνονται από το Payroll του Σύριζα

όπως αυτοί:

.

.

ή αν σχετίζονται με κάποια ιδιωτική εταιρία ή υπηρεσία. Το σενάριο να είναι γνήσια, τίμια, ανιδιοτελή τρολς, με συναρπάζει, αλλά φθίνει μέρα με τη μέρα.

Στο παρόν άρθρο σκοπό είχα και έχω να αναφερθώ στη στάση του εν λόγω site σχετικά με την απεργία της Χαλυβουργίας, στάση που καυστηριάστηκε επιτυχημένα εδώ 

Πρώτα όμως πρέπει να αναφερθούν μερικές βασικότερες σκέψεις:

Τα ντοκιμαντέρ που κατά καιρούς εμφανίζονται στην ελληνική τηλεόραση έχουν πέραν άλλων ένα κοινό χαρακτηριστικό: Σπανίως ασχολούνται με την Ελλάδα. Προτιμούνε «έρευνες» για χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βόρεια Κορέα και γενικότερα η Ασία, η Αφρική και η Λατινική Αμερική. Σπανιότερα δε, λεγόμενες δυτικές χώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος Έλληνας γνωρίζει (δήθεν) περισσότερα για τη ζωή του μέσου Κουβανού (τάχα μου), από ότι για την καθημερινή ζωή του κατοίκου στην… Κρήτη… για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι για τις Η.Π.Α., από τις οποίες επηρεάζεται η παγκόσμια οικονομία, τα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα παγκοσμίως, ο πολιτισμός, η κουλτούρα και η ίδια μας η καθημερινότητα, γνωρίζουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

Βλέπετε είναι μακράν ευκολότερο πρώτον να σου επιτραπεί να πραγματοποιήσεις ένα ντοκιμαντέρ-έρευνα στην «δικτατορική» Κούβα, παρά στις «δημοκρατικές» ΗΠΑ, πόσο μάλλον ευκολότερο να βρεις μέσο να το προβάλλεις.

Στα ντοκιμαντέρ του Κούλογλου, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό ακόμα στοιχείο. Η άποψη του δημιουργού, περνάει μέσα από τις απόψεις του «απλού κόσμου» στον οποίο δίνει φωνή και εικόνα. Δηλαδή: όταν ο Κούλογλου θέλει να τοποθετηθεί, να παρουσιάσει και να επηρεάσει υπέρ μίας πλευράς, την τοποθετεί να εκφράζεται μέσα από τον απλό άνθρωπο, άνευ ιδιαίτερης ιδιότητας πλην αυτής του πολίτη ή του εργαζομένου, με τον οποίο ο θεατής εκ των προτέρων είναι ευκολότερο και σχεδόν βέβαιο ότι θα ταυτιστεί. Αντιθέτως, η «αντίπαλη» άποψη παρουσιάζεται από κάποιον «επίσημο», είτε αυτός έχει την ιδιότητα του κυβερνητικού παράγοντα, ή του στελέχους εταιρίας ή του συνδικαλιστή. Στα ντοκιμαντέρ του για την Κούβα (πως άντεξα να τα δω ακόμα απορώ, είπαμε ας όψεται ο μαζοχισμός) η παραπάνω τακτική βγάζει μάτι. Από τη μία: ένας μουσικός, ένας φοιτητής, ένας μπλόγκερ, ένας εργαζόμενος, μια τραβεστί, ο σύντροφός της και κάτι άλλοι «πολίτες». Από την άλλη: η κόρη του Φιντέλ Κάστρο και η κόρη του Τσε Γκεβάρα, η πρώτη εργαζόμενη σε κρατικό ίδρυμα, η δεύτερη για την Κυβέρνηση.

Απλός λαός Vs διάσημα κυβερνητικά στελέχη.

Θα μπορούσαν να σχολιαστούν πολλά, αλλά η παραπάνω τακτική/τεχνική κατά τη γνώμη μου αρκεί.

Όπως η πλειοψηφία των «αντεξουσιαστικών» (τρομάρα τους!) Μ.Μ.Ε. έτσι και το site του κυρίου αυτού, ενθουσιάζεται συχνά από δυναμικές κινητοποιήσεις σε μακρινές χώρες. Αίγυπτος, Τυνησία, Λιβύη, Λατινική Αμερική… οι οποίες στολίζουν συχνά το τελευταίο διάστημα τη διεθνή ειδησεογραφία. Ειδικότερα το πρόσφατο διάστημα, μεγάλο «ενθουσιασμό» δείχνει το site για τον αγώνα των Ισπανών Ανθρακωρύχων.

Τι ωραίος αγώνας! Όσο πιο μακριά μας τόσο το καλύτερο! (όπως λέει και ο φίλος 2310net )

Άραγε σε ανάλογη δυναμική εργατική κινητοποίηση εν Ελλάδι, έχουμε τον ίδιο ζήλο;

Για την απεργία στη Χαλυβουργία, ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης κράτησαν τον πρώτο μήνα την ίδια στάση. ΟΛΑ όμως. Πλην του ριζοσπάστη και του 902, παντού επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή. Ένα περίεργο πράγμα. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Αλήθεια!

Μετά τις πρώτες 30-40 ημέρες και ενώ ο αγώνας έπαιρνε διαστάσεις, ο κόσμος ενημερωνόταν από το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στην απεργία και ήταν πλέον αδύνατο να αποκρυφτεί η απεργία και οι επιδράσεις της, τα Μ.Μ.Ε. ανακοίνωσαν το θέμα, με τρόπο ανάλογο με το κοινό του το καθένα.

Π.χ. Η Καθημερινή και ο Σκάι, το Μέγκα, ο Αντέννα κλπ. το είχαν στα ψιλά, ως μία δυναμική κινητοποίηση, μάλλον υποκινούμενη, με θολούς σκοπούς, εντάξει έχουν δίκιο οι εργάτες για το μεροκάματο, αλλά τι να κάνεις, εδώ καίγεται το σπίτι μας, είναι αντικειμενική πραγματικότητα, καλά παίξατε, αλλά υποταχτείτε τώρα να τελειώνουμε… ήταν το ρεζουμέ. Με την πάροδο του χρόνου τα ρεπορτάζ γινόταν όλο και πιο επιθετικά μέχρι να λυσσάξουνε τελείως.

Το «επαναστατικό» Indymedia αρνούνταν επί ένα μήνα πεισματικά να αναφερθεί στην απεργία. ΜΟΝΟ μετά από δημοσίευμα της εφημερίδα τα «ΝΕΑ», πέρασε η είδηση στην Κεντρική σελίδα του -φιλοξενούμενου στον κρατικό server του Πολυτεχνείου- Indymedia, δηλαδή 24 ημέρες μετά την κήρυξη της απεργίας. Την ίδια ακριβώς ημερομηνία, εμφανίστηκε και αναπαράχθηκε η είδηση στην πλειοψηφία του ιντερνετικού τύπου, συνάμα και στο TVXS (το οποίο φρόντισε να διαφημίσει και λίγο Σύριζα παραπάνω στα πρώτα του άρθρα). Ο αγώνας παρουσιάστηκε από τη μία ως ηρωικός, από την άλλη βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι δημιουργεί και κυκλοφοριακά προβλήματα

Με την πάροδο του χρόνου ο Κούλογλου (και όχι μόνον αυτός) δεν άντεξε … και από «ουδέτερα» άρθρα, άρχισε να αναλαμβάνει το καθήκον του σιγά σιγά. Ειδικότερα το τελευταίο δίμηνο, κατά το οποίο η επιθετικότητα του Μάνεση έχει ενταθεί και χρησιμοποιούνται αστυνομίες, εισαγγελείς, δικαστήρια, απεργοσπάστες, μεγαλοστελέχη, ρεπορτάζ κλπ. ο κύριος Κούλογλου άρχισε να ολοκληρώνει το έργο του. Ποιο είναι αυτό; Αυτό που δεκάδες χρόνια πραγματοποιεί επιτυχώς ο «προοδευτικός», «αντισυστημικός» δημοσιογραφικός τύπος. Καλοπιάνω ένα προοδευτικό κοινό, του χαϊδεύω τα αυτιά, και στη συνέχεια το τυλίγω στη μεγάλη αγκαλιά του αστικού συστήματος.

Η απεργία καταρχήν να ξέρετε είναι παράνομη και οι απεργοί δέρνουν άσχημα όποιον θέλει να εργαστεί. Σε αντίθεση με Ιταλούς ομότιμούς τους, οι οποίοι έχουν οξυδέρκεια και φαντασία, οι Χαλυβουργοί είναι μάλλον κολλημένοι και δογματικοί.

Για όσους όμως χρειάζονται μια πληρέστερη ενημέρωση, το TVXS δίνει την πλήρη εικόνα (που θέλει να δώσει ο Μάνεσης…)  μέσω αναλυτικών ρεπορτάζ. Μετά από 8 μήνες απεργία, το ΤVXS μας ενημερώνει πως: «οι διαμάχες στην Χαλυβουργία δεν είναι μόνο μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, αλλά και εργαζομένων μεταξύ τους, αφού υπάρχει μια ομάδα, η οποία θέλει «να επιστρέψει στο πόστο της ασκώντας το δικαίωμα στην εργασία»… Καημό και οδυρμό για το δικαίωμα στην εργασία ο Στέλιος.

Το ρεπορτάζ, όλως τυχαίως, παρουσιάζει από τη μία πλευρά τον Πρόεδρο του Σωματείου και από την «άλλη πλευρά» (αυτήν που θα έπρεπε να κατονομαστεί ως απεργοσπαστική πλευρά) παρουσιάζει τι άλλο; ΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Μεροκαματιάρηδες, χωρίς σκοπιμότητες, ανιδιοτελείς, απλούς. Μάλλον θα ήταν δύσκολο για τους δαιμόνιους ρεπόρτερ ,που δρουν υπό τις οδηγίες του Κούλογλου, να βρουν κάποιον από τους εκατοντάδες «απλούς» απεργούς που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την απεργία. Ανάλογα με το που συχνάζεις, συναντάς και τον ανάλογο κόσμο.

Στην «κυρία» Ελένη Καταβάτη, λοιπόν, παρουσιαζόμενη ως «εκπρόσωπος της ομάδας των εργαζομένων, που δεν θέλουν την απεργία», αφιερώνεται ένα ολόκληρο κατεβατό, στο οποίο εκσφενδονίζει ανακρίβειες, συκοφαντίες, λοιδορίες και σιχαμάρες, όπως ότι «το ΠΑΜΕ πληρώνει ένα κατοστάρικο την εβδομάδα στους απεργούς», και άλλα, τα οποία όποιος έχει του κουράγιο μπορεί να τα διαβάσει εδώ.

Για να μην υπάρχει ούτε η παραμικρή αμφιβολία για το ποιος παρήγγειλε και υπαγόρευσε το άρθρο-λίβελο κατά της απεργίας, το ρεπορτάζ κλείνει με την παρουσίαση της μετριοπαθούς θέσης της Διοίκησης της Εταιρίας με τελικό συμπέρασμα πως: «η αδιάλλακτη στάση των εργαζομένων έχει οδηγήσει την Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε. σε αδιέξοδο»…

Τίμια Κουλόγλεια δημοσιογραφία στα καλύτερά της.

Υ.γ. Χωρίς αυταπάτη, ότι κάποιος θα επηρεαστεί από τα παραπάνω ή ότι επιφέρουμε ένα μεγάλο χτύπημα στην ύπουλη δημοσιογραφία, τα παραπάνω αναφέρονται απλά και μόνο για να καταλαβαίνουν οι κάθε λογής υπηρέτες της κουλόγλειας δημοσιογραφίας, πως χαζοί δεν είμαστε. Μια χαρά τους καταλαβαίνουμε. Αυτούς και τις υπηρεσίες τους. Μια χαρά.

πηγη: redflyplanet

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: