Redilioupoli's Blog

Η Κόκκινη Ηλιούπολη είναι εδώ

 • Είμαστε ME το ΚΚΕ δεν ειμαστε ομως To …ΚΚΕ

  Λόγο της ύπαρξης διαφόρων "περίεργων" blog δήθεν "κόκκινων" και "αριστερών" που έχουν σαν στόχο τους να διαστρεβλώνουν και να υπονομέυουν το ΚΚΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε ότι είμαστε οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, πράγμα που συμβαίνει και σε όλα τα blog που βαφτίζονται με οποιοδήποτε όνομα.
  Μοναδική πηγή είναι τα επίσημα sites του κομματος και της νεολαίας
  Βασική επιδίωξη των "φιλοΚΚΕ" blogs είναι να βάζουν την αμφιβολία.για ενέργειες που τάχα δεν είναι σωστές και να αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος.
  Τελευταία έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό με μοναδικό στόχο την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό από τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ.
  Θέλει μεγάλα προσοχή και επαλήθευση όσων κειμένων αναρτώνται στα διάφορα blogs

 • Απαράδεκτη η άρνηση να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου του ΚΚΕ

  Η συζήτηση της πρότασης νόμου καθυστέρησε αδικαιολόγητα με ευθύνη της συγκυβέρνησης. Κατά την πάγια τακτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, γίνεται κατά το δοκούν ερμηνεία σχετικού άρθρου του Συντάγματος (73 παρ. 3) και έτσι η πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ δεν μπήκε σε ψηφοφορία, με το σκεπτικό ότι προκαλεί «δημοσιονομικό κόστος». Η ερμηνεία αυτή ακυρώνει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης να ψηφιστεί πρόταση νόμου που καταθέτει, αφού δεν υπάρχει καμία πρόταση νόμου που δεν συνεπάγεται έστω και ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος...

  Επίσης, είναι προσχηματική, αφού με βάση τη διάταξη αυτή παρεμποδίζεται η συζήτηση ακόμα και προτάσεων νόμου της αντιπολίτευσης που όχι μόνο δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα όφελος, όπως η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση των πρόσθετων αμοιβών των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, που δεν έχει έρθει ποτέ για συζήτηση.

 • Αγωνίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

  Η κοινή λογική λέει ότι η αγωνία ενός συνδικαλιστή για τους μισθούς είναι να μη μειωθούν. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όμως αγωνιούν μη τυχόν και δε μη μειωθούν..!

  Η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) απαιτεί με... επιστολή της προς τους ξενοδόχους του νομού να εφαρμόσουν άμεσα τη νέα Τοπική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν μειώνοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς κατά 15% (κατ' αντιστοιχία της ΣΣΕ που υπέγραψε και η ηγεσία της κλαδικής Ομοσπονδίας). Είναι τέτοια η ανησυχία τους μην τυχόν και καθυστερήσει η ανακούφιση των ξενοδόχων, που φρόντισαν να αναρτήσουν τις σχετικές επιστολές και μες στους τόπους δουλειάς (βλ. ένθετο). Μάλιστα, εφιστούν την προσοχή στους ξενοδόχους γιατί «ο μήνας Ιούλιος πρέπει να πληρωθεί με τη νέα σύμβαση». Ισως, βέβαια, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να μην έχουν κανένα λόγο να ντρέπονται για τις συμφωνίες που υπέγραψαν, αφού για την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των εργοδοτών νοιάζονται. Αλλά τέτοια πρεμούρα είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτη...
  Δείτε εδώ την επιστολή προς τους ξενοδόχους: http://www1.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=373809&format=.jpg

 • Χαμένοι και κερδισμένοι της κρισης

  Η «κρίση χρέους», που είναι μια πτυχή της συνολικής καπιταλιστικής κρίσης, γίνεται πηγή δεινών για τους λαούς των χωρών που δανείζονται και ταυτοχρόνως πηγή πρόσθετων κερδών για τους δανειστές.
  Την περασμένη βδομάδα έπρεπε να πληρωθεί από το ελληνικό κράτος ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ. Το ομόλογο βρισκόταν στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία το είχε αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά σε τιμή πολύ μικρότερη της ονομαστικής.
  Η κυβέρνηση αποφάσισε, αφού αυτό όριζε η συμφωνία για το «κούρεμα», να πληρώσει το ομόλογο στην ονομαστική του αξία. Ετσι, η ΕΚΤ αποκόμισε ένα σημαντικό κέρδος από τη διαφορά της αξίας.
  Και επειδή τα κέρδη της ΕΚΤ κατανέμονται στις χώρες - μέλη ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους σ' αυτήν, η μερίδα του λέοντος από την εξόφληση του ελληνικού ομολόγου ανήκει στη Γερμανία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γερμανικό κράτος αποκομίζει ανάλογα κέρδη από την εξόφληση ομολόγων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των άλλων χωρών που εποπτεύονται από την τρόικα.
  Σύμφωνα, μάλιστα, με υπολογισμούς των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της Γερμανίας, η Γερμανία θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να αποκομίζει κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, αφού η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει, ως το 2026, το ποσό των 12,7 δισ. ευρώ για ομόλογα που λήγουν και έχει στα χέρια της η ΕΚΤ.
  Εν τω μεταξύ, με βάση υπολογισμούς του Οικονομικού Ινστιτούτου του Κιέλου, η Γερμανία έχει εξοικονομήσει στη διάρκεια των τελευταίων 3,5 χρόνων συνολικά 68 δισ. ευρώ από τη διαφορά των επιτοκίων και σε σύγκριση με το μέσο κόστος δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999 - 2008.

 • Το «ελληνικό εφοπλιστικό θαύμα»

  Ακριβώς 1,2 δισ. δολάρια θα επενδύσει, όπως ανακοινώθηκε από το ναυτιλιακό Τύπο, η εταιρία «Enesel SA» για τη ναυπήγηση 10 πλοίων μεταφοράς κοντέινερς που θα γίνει βέβαια σε ναυπηγεία εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στα κορεάτικα ναυπηγεία της «Hyundai» και θα παραδοθούν το 2014. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη συμφωνία για το 2012. Πρόκειται για ένα ακόμα απτό δείγμα για την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ακόμα και εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Τα κέρδη των εφοπλιστών προέρχονται από την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών μέσα στα καράβια, από τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία που έχουν επιβάλει με αβάντα την ταξική φιλοεφοπλιστική πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, δηλαδή οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, οι συγκυβερνήσεις τους και πάει λέγοντας. Και βέβαια, να μην πούμε για τις απανωτές μειώσεις των οργανικών συνθέσεων (αριθμός πληρώματος) δηλαδή το μαζικό πέταγμα στη στεριά των ναυτεργατών και το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, το φορολογικό παράδεισο που έχουν εξασφαλίσει διαχρονικά στους εφοπλιστές οι κυβερνήσεις τους (οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο λιγότερο και από έναν περιπτερά, όταν ρημάζονται από τη φοροεπέλαση τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά) και έχουν βουλιάξει το ΝΑΤ στα ελλείμματα. Κάτι που πλήρωσαν ακριβά οι ναυτεργάτες με το δραστικό πετσόκομμα των συντάξεων και τη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Αυτό είναι «το ελληνικό εφοπλιστικό θαύμα». Και βέβαια, την ώρα που οι εφοπλιστές δίνουν δισεκατομμύρια για να κατασκευάσουν πλοία σε ξένα ναυπηγεία, στην Ελλάδα δεν κατασκευάζουν ούτε βάρκα. Ομως, θα έρθει η ώρα που οι εργαζόμενοι θα σηκώσουν κεφάλι και με την οργάνωσή τους θα πετάξουν στη θάλασσα όλα αυτά τα παράσιτα που τους πίνουν το αίμα και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους.
  7/7/2012

 • Εχουμε μαλλί να ξάνουμε

  Διάφορα τμήματα της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού έχουν μια δυσκολία να τα βρουν μεταξύ τους, αλλά γι' αυτό φταίει το ΚΚΕ που δεν μπαίνει στο κάδρο μαζί τους.
  Δεν συμφωνούν με τον Τσίπρα οι Βενιζέλος - Σαμαράς και γι' αυτό φταίει το ΚΚΕ.
  Σκέπασαν σύννεφα τον ήλιο, πάλι φταίει το ΚΚΕ.
  Ακούγοντας τον Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ χτες βράδυ στο «Mega» να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν τα βρίσκει η παράταξή του με τους ομοϊδεάτες της - ευρωπαϊστές, δύσκολα μπορούσες να παρακολουθήσεις τι έλεγε. Το μόνο σταθερό στοιχείο στο λόγο του ήταν η επανάληψη ότι ευθύνεται το ΚΚΕ.
  Εξαρχής ήταν καθαρό ότι οι δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ παριστάνουν τους διαφωνούντες γι' αυτήν ή την άλλη διαχειριστική πρόταση, χρειάζονται το ΚΚΕ στο κλαμπ για να έχουν άλλοθι.
  Το ΚΚΕ δεν έπαιξε σ' αυτό το παιχνίδι. Αλλά αυτοί δεν μπορούν να σταθούν χωρίς να βάλουν το ΚΚΕ στο κάδρο.
  Κι έτσι προκύπτει αυτό το τηλεοπτικό τουρλουμπούκι - ένας δήθεν καυγάς, δηλαδή, που γίνεται στα κανάλια και μακριά από τα πραγματικά υποκείμενα της ταξικής πάλης, τους εργάτες και τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, με απόλυτη αδιαφορία για τις αγωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το ποιος θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

 • Ηλιουπολίτικο Βήμα και φαιοπράσινες «εξυπνάδες»

  Το παιχνίδι το ξέρουν πολύ καλά μπορούμε να πούμε. Το έχουν σπουδάσει το "άθλημα", δεν ξέρουμε που αλλά το έχουν σπουδάσει.
  Έχουν πολλές "αμερικανιάς" στην προπαγάνδα τους.
  πρώτα βάζουν το blog μας στα προτεινόμενα "και καλά" που τα παρακολουθούν τάχα.
  Στη συνέχεια "πνίγουν" το σχόλιο μας για τον Μωραΐτη για την ύπαρξη του αρθρογράφου της Α1 στη "Θέση" την εφημερίδα του δηλαδή και συνεχίζουν βάζοντας άρθρο τάχα για τους ..."παπούδες τους" με δηλώσεις του Στάλιν και του Χιτλερ.
  Όμορφη "μαγκιά" λεβέντες του Μωραΐτη, συνεχίστε να αποκαλύπτετε την "ιδεολογία" σας.
  Έχουμε πολλούς σαν κι εσάς στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ και έτσι γνωρίζουμε καλά την τακτική σας.

 • Ωμοί και κυνικοί

  Ωμό αντικομμουνισμό ξερνάει ο ΛΑ.Ο.Σ., δείχνοντας ότι του έχει ανατεθεί κεντρικός ρόλος στο χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος και στην καταστολή του. Σε χθεσινή της δήλωση, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Σ. Αλιγιζάκη, δήλωσε με αφορμή την προχθεσινή ομιλία της της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Σπόρτιγκ, όπου μίλησε για οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική: «Οσο η αστική Δημοκρατία αποσυντίθεται, τόσο τα τελευταία υπολείμματα του σταλινικού κομμουνισμού στην Ευρώπη αποθρασύνονται (...) Λυπούμεθα που οι θεματοφύλακες της αστικής Δημοκρατίας κωφεύουν και εθελοτυφλούν». Είναι επικίνδυνοι και ταυτόχρονα κυνικοί. Ομολογούν ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει ζόρια και γι' αυτό καλούν τις αστικές δυνάμεις να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, πριν αυτό ριζοσπαστικοποιηθεί και θέσει σε κίνδυνο την ίδια την αστική εξουσία. Φοβούνται το λαό όπως ο διάολος το λιβάνι και δεν μπορούν να το κρύψουν. Να κάνει ο λαός τους εφιάλτες τους πραγματικότητα. Να τους κατατροπώσει πολιτικά, να σαρώσει την εξουσία που υπερασπίζονται ο ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

 • …για φαντάσου

  «Μέσα στο νου και την ψυχή πολλών ανθρώπων το τείχος υπήρχε και υπάρχει ακόμα 21 χρόνια μετά. Οι Ανατολικογερμανοί υφίστανται ακόμη μεταχείριση πολιτών Β΄ κατηγορίας, ως φτωχοσυγγενείς που προκαλούν αμηχανία στους εύπορους συγγενείς τους. Η πικρία τους εκδηλώθηκε με το σύνδρομο της "ostalgie",("νοσταλγία της Ανατολής") γιατί θυμούνται πως στη Λαοκρατική Δημοκρατία το κράτος τούς φρόντιζε με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, δωρεάν ψυχαγωγία (θέατρα συναυλίες κλπ.) και παροχή φθηνής κατοικίας. Τώρα πρέπει να πληρώνουν τα πάντα χωρίς να διαθέτουν τα ανάλογα χρήματα. Η δημοκρατία του καπιταλισμού δεν κάνει πολλά για αυτούς αφού και η ίδια αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της. Είμαστε πια στη θλιβερή εποχή τού "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω" και ατυχώς μόνον "οι (κατά τον Σπένσερ και όχι ακριβώς το Δαρβίνο) καταλληλότεροι θα επιβιώσουν" ("the fittest will survive")» (από άρθρο του Θ. Κακουριώτη, ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου /στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση)

 • Ταύτιση των «δεξιών» και «αριστερών» αντικομουνιστών

  Όλο και περισσότερο ταυτίζονται οι θέσεις των φασιστοειδών του ΛΑ.Ο.Σ και των ‘‘επαναστατών’’ τις λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και βέβαια των οπορτουνιστών που δεν χάνουν τέτοιες ευκαιρίες, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο ΚΚΕ. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, στα blog, στα site, ακόμα και στη βουλή, μέσω των βουλευτών του φασιστικού κόμματος των νοσταλγών της δικτατορίας και του ναζισμού, χρησιμοποιούν την ίδια μεθοδολογία της λάσπης και της κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ. Τα άξια τέκνα του Γκαίμπελς δεν έχουν σύνορα ούτε γραμμές προκειμένου να βλάψουν το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Πρόσφατη προσπάθεια η ‘‘ανακοίνωση’’ των απολυμένων του «902» που τάχα διώχτηκαν από την πλουτοκρατική διοίκηση του, για λόγους εκδίκησης(!!!!!). Θα δουν πολλά τα μάτια μας το αμέσως επόμενο διάστημα, όμως ούτε αυτή τη φορά θα τους ‘‘περάσει’’ όσο και αν ρίχνουν λάσπη.
  Το εργατικό κίνημα μέσα από το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ θα πάει μπροστά.
  Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
  Για να ανατραπεί αυτό το σάπιο σύστημα των πλουτοκρατών και των υπηρετών τους.

 • Συλληψεις και στα συσσιτια

  «Ούτε το φίδι δεν δαγκώνει τον άνθρωπο που πίνει νερό», λέει μια λαϊκή ρήση.
  Κι όμως, η Ελληνική Αστυνομία ξεπέρασε ακόμα και αυτό το ένστικτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αστυνομικοί έχουν εισβάλλει στη στέγη σίτισης του Δήμου Αθηναίων την ώρα που μετανάστες τρώνε ένα πιάτο φαί και πίνουν ένα ποτήρι νερό για να τους συλλάβουν επικαλούμενοι διάφορους λόγους. Μάλιστα, έγιναν και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της στέγης και της αστυνομίας για να μη γίνουν συλλήψεις.
  Είναι και αυτό ένα απ' τα «μαστίγια» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους ξεριζωμένους απ' τον τόπο τους και η οποία προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή την αποκρουστική πολιτική της με το «καρότο» των τελευταίων εξαγγελιών για τους μετανάστες.
  Ερώτημα: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα είναι αυτές οι πράξεις;

 • Ψάχνουν ποιος κυβερνάει!!!

  «Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον τόπο. Είναι κυρίαρχος ο λαός που αποφάσισε εγκρίνοντας προγράμματα πριν από δύο μήνες ή οι χρηματαγορές που θέλουν να επιβάλουν τη δική τους επιλογή με τρόπο που ξεπερνάει τη δημοκρατία;».
  Η δήλωση αυτή έγινε χτες και ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
  Το δικό μας ερώτημα, πάντως, είναι αν θα περάσει έστω μία μέρα δίχως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να συνδράμει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ΠΑΣΟΚ.
  Γιατί, βεβαίως, ο τόπος έχει κυβέρνηση. Η οποία κυβερνά μαζί και για τις αγορές. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ κόντρα στις αγορές ούτε οι αγορές κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, ούτε πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ είναι άβουλο και απλός θεατής των εξελίξεων, έρμαιο των αγορών.
  Όσα το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί, το ΠΑΣΟΚ τα μετουσιώνει σε πολιτική πράξη. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο, της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης σε βάρος του λαού.
  Αυτός δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει κυρίαρχος, αν δεν τσακίσει με την πάλη του την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και όσους πολιτικά το εκπροσωπούν.
  Καθαρές κουβέντες.

 • Τη Δευτέρα η συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο

  Σε πανστρατιά λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στον αντικομμουνισμό καλεί η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ στην κεντρική εκδήλωση που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και στην πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή του Κώστα Καζάκου.
 • ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ !!

  Το «επιχείρημα» των υπερασπιστών της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας έρχεται και ξανάρχεται: «Οποιος μπορεί και θέλει γιατί να μην πληρώνει για να σπουδάζει;», υποστηρίζουν... αθώα. Ομως, πίσω από την «αθωότητα» του «πληρώνω για να σπουδάζω», εκείνο που κρύβεται είναι ένας κατηφορικός μονόδρομος που στο τέρμα του γράφει: «Σπουδάζει μόνο όποιος (έχει να) πληρώνει»... Ομοίως, πίσω από το «πληρώνω για να έχω παροχές Υγείας» εκείνο που κρύβεται είναι το «παροχές Υγείας έχει μόνο όποιος (μπορεί να) πληρώνει»... Πίσω από το «πληρώνω για να έχω Ασφάλιση» κρύβεται το «Ασφάλιση έχει μόνος αυτός που πληρώνει»... Με άλλα λόγια, η πολιτική υπέρ των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» δε συνιστά μια «άσκηση ελευθερίας», όπως θέλουν να την πουλήσουν στην κοινωνία. Είναι μια βαθύτατα αντιδραστική τομή που εξοστρακίζει δικαιώματα όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλιση από τον αυτονόητα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, στη σφαίρα των «εμπορευμάτων» που απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν για να τα «αγοράσουν».
 • Πού χρωστάει και πόσα;;;

  Θυμόσαστε τον Α. Χρυσανθακόπουλο; Εκείνον που σαν βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ τον είχε πιάσει η κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής όχι μόνο να τα χώνει στα «φρουτάκια», αλλά να συναλλάσσεται με τους παράγοντες της εκπομπής για το πώς θα θάψουν την υπόθεση και θα την μετατρέψουν στο αντίθετό της; Αυτός λοιπόν ο «έντιμος άνθρωπος» είναι τώρα στο ΛΑ.Ο.Σ. (υπάρχει κάποιος συμβολισμός εδώ;) και με το θράσος που χαρακτηρίζει αυτούς τους τύπους, βρίσκει το ανάστημα (από πού άραγε;) να βάλει στη θέση του το ΚΚΕ εφ' όλης της ύλης. Σε άρθρο του στην εφημερίδα του Γ. Καρατζαφέρη με τους βαθυστόχαστους τίτλους και υπότιτλους, «Το τελευταίο σταλινικό κόμμα της Ευρώπης», «Το ΚΚΕ συρρικνώνεται», «το εγκαταλείπουν οι έλληνες εργαζόμενοι διότι τάχθηκε υπέρ της απεριόριστης νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών μέχρι απόκτησης υπηκοότητας», επιδίδεται σε ένα υβρεολόγιο ανάλογο των χώρων και του περιβάλλοντος που έχει κοινωνικοποιηθεί ενάντια στο ΚΚΕ. Ποιος ξέρει πού χρωστάει και πόσα; Μπορεί και να πληρώνει προκαταβολικά... Είναι γεγονός πως ο αντικομμουνισμός εκτός από την εκλεπτυσμένη του μορφή έχει και την εντελώς χυδαία με λόγο σαν αυτόν που συναλλάσσονται οι θαμώνες των τόπων όπου συχνάζει ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αρα καθόλου δε μας εκπλήσσει ούτε το ύφος, ούτε το μπουρδούκλωμα κάθε λογικής. Πάντως, όταν φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν Χρυσανθακόπουλους για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, επιβεβαιώνεται πως τα 'χουν βρει σκούρα στην αποστολή που έχουν αναλάβει...
 • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ! !

  Οι κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της αύξησης των μισθών των βουλευτών, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ. να επιλέγουν την τακτική τού «παρών». Ένα κόμμα, το ΚΚΕ, καταψήφισε. Και ένας βουλευτής………. ο κ. Πάγκαλος, πήρε το λόγο για να καταγγείλει την απόφαση ως «επικίνδυνη», «αντιλαϊκή» και «αντεργατική». Αλλά ποια απόφαση κατήγγειλε ο κ. Πάγκαλος;;;;;; Όχι, δεν κατήγγειλε την απόφαση του κόμματός του και της ΝΔ να υπερψηφίσουν τις αυξήσεις των μισθών των βουλευτών, σε περίοδο που όλοι μιλούν περί κρίσης και λιτότητας. Σαν «επικίνδυνη», «αντιλαϊκή» και «αντεργατική» κατήγγειλε τη θέση του ΚΚΕ, που την καταψήφισε!!!! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Όχι τόσο για τον κ. Πάγκαλο - πράγμα περιττό - όσο για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είπε αυτός ο γλυκύτατος άνθρωπος...
 • Ερωτήσεις χωρίς απάντηση;

  Νομίζετε ότι αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν απάντηση; Παράδειγμα: Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Η απόφαση για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη; Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία; 65ωρο; Εβδομάδα 3 ημερών; Ατομικές συμβάσεις εργασίας; Ιδιωτικοποιήσεις πχ Ολυμπιακή; Προϋπολογισμός; Νέος τρομονόμος της ΕΕ; Κλπ κλπ κλπ. ΟΧΙ κάνετε λάθος. Τα ΜΜΕ απαντούν: Επεισόδια σε όλη την Ελλάδα!!!!!! Κουκουλοφόροι!!! Πάλι επεισόδια!!! Πάλι κουκουλοφόροι!!! ......τρόμος, .....τρόμος, .....τρόμος.......
 • Kατηγορίες

 • Σελίδες

 • Advertisements

Η δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση για την Εξωτερική Πολιτική

Posted by redilioupoli στο 25/01/2011

Απορρίπτουμε και το σοβινισμό και τον κοσμοπολιτισμό

Στη δευτερολογία της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Κύριε Παπανδρέου, μιλήσατε ότι το γενικό απόσταγμα των ομιλιών, τουλάχιστον του πρώτου γύρου, είναι διακομματικό μήνυμα και σύμπνοια. Δεν εκπροσωπώ εγώ τα άλλα κόμματα, αλλά πού είδατε από μας συμφωνία μ’ αυτά που κάνετε και σύμπνοια; ‘Η εγώ δεν τα είπα καλά, οπότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να με καθαιρέσει, ή εσείς σκοπίμως πλαστογραφείτε αυτά που λέμε. Διαφωνούμε 100% ριζικά. Εσωτερική, εξωτερική πολιτική που άλλωστε είναι ενιαία.

Και τώρα αυτά τα περί «εθνικής ενότητας», για πάρτε όλη την ιστορία τη σύγχρονη την ελληνική. Γιατί, στην κατοχή επιτεύχθηκε εθνική ενότητα, που είχες ξενική επέμβαση; Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εθνική ενότητα ούτε στα κυριαρχικά δικαιώματα. Θέλουμε να υπάρξει. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Περηφανευτήκατε για το Κυπριακό, ότι χάρη στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης – βεβαίως εδώ όλη η Βουλή ήταν υπέρ της ένταξης στην ΕΕ, εκτός από μας – χάρη στη δική σας όμως προσπάθεια, γιατί εσείς ήσασταν τότε κυβέρνηση, καταφέρατε να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ, χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό. Αυτό όπως το πάρει κανείς είναι. Γιατί σταμάτησε, αν θέλετε, να υπάρχει και ως μοχλός πίεσης η επίλυση του Κυπριακού.

Τόσα χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο. Μπροστά σε ένα νέο σχέδιο Ανάν. Κι επιπλέον, κ. Παπανδρέου, αν είχατε μια διαφορετική στάση απέναντι στο σχέδιο Ανάν, το καταλαβαίνω να πείτε ότι εγώ διεκδίκησα την εισδοχή της Κύπρου στην ΕΕ, απαιτώντας να λυθεί αυτό το διεθνές ζήτημα.

Γιατί κοιτάξτε να δείτε, λοιπόν, η συμβολή σας ποια ήταν; Να μπει η Κύπρος στην ΕΕ, αυτή ήταν, δεν χρειάζεται και μεγάλη συμβολή σ’ αυτό, ποιος αντιδρούσε, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία; Ποιος αντιδρούσε; Η Τουρκία. Γιατί αντιδρούσαν; Δεν αντιδρούν, ψεύδονται ότι αντιδρούν. Και της Παναγιάς τα μάτια θα βάλουν μέσα στην ΕΕ. Ούτε δείκτες, αλλάζουν και τους δείκτες, συμμορφώνονται και με τους δείκτες, συμφέροντα είναι κάθε φορά. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν είχε συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού, ας πήγαινε και το παλιάμπελο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Η αλήθεια για το «σχέδιο Ανάν»

Και με την ευκαιρία. Εγώ δεν θα ήθελα να μιλήσω, αλλά θα μιλήσω για το Συμβούλιο που έγινε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχουν και πρακτικά, μια ζωή τα πρακτικά δεν δημοσιεύονται, λέτε και λέμε πράγματα που εκθέτουν αμυντικά μυστικά, δεν ξέρω τι.

Ο κ. Καραμανλής ήταν δίγλωσσος, τα θετικά και τα αρνητικά. Και περίμενε να δει πού θα πάνε τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ήταν όχι απλώς υπέρ του σχεδίου Ανάν, το θεωρούσε ευαγγέλιο, και ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού. Οταν εμείς είπαμε ότι δεν συμφωνούμε, τότε μπήκε το θέμα να υπογράψουμε κοινό ανακοινωθέν. Θυμάστε τη συζήτηση που έγινε για το κοινό ανακοινωθέν; Εγώ είπα δεν υπογράφουμε. Και μετά συνειδητοποίησα ότι το ΚΚΕ η μόνη συνεισφορά που μπορούσε να κάνει, ήταν να μην βγει κοινό ανακοινωθέν. Διότι ο κ. Καραμανλής είπε ή όλοι υπογράφουμε, ή δεν βγαίνει κοινό ανακοινωθέν. Εσείς και ο κ. Κωνσταντόπουλος λέγατε δεν μπορεί το ΚΚΕ να καθορίζει να μην βγαίνει κοινό ανακοινωθέν, που είναι μόνο του και διαφωνεί. Ολόκληρη φασαρία.

Το ότι δεν βγήκε κοινό ανακοινωθέν επιτρέπει στον κ. Καραμανλή να λέει ναι μεν αλλά. Διότι αν συμφωνούσε ο κ. Καραμανλής θα έβγαινε των τριών. Αλλά τελικά, μας συγχωρείτε πάρα πολύ, θεωρούμε ότι έτσι μπορέσαμε να συμβάλουμε. Γιατί ένα κοινό ανακοινωθέν, έστω και χωρίς το ΚΚΕ θα ήταν ένα μέσο πίεσης στον κυπριακό λαό. Αυτή είναι η αλήθεια.

Και τώρα συζητάμε για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης, όταν το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Αν είχε συμφωνήσει και ο κυπριακός λαός τι θα λέγαμε τώρα; Δεν θα είχαμε μια Κύπρο διχοτομημένη, πέντε σχέδια Ανάν γίνανε, για να πάμε στο πέμπτο το οποίο θεωρήθηκε – το ‘πε και ο κ. Μολυβιάτης και ο κ. Καραμανλής – καλύτερο του τέταρτου, το τέταρτο καλύτερο του τρίτου, το τρίτο καλύτερο το δεύτερου, το δεύτερο καλύτερο του πρώτου. Μα έτσι γίνεται συνήθως. Βγάζουν πέντε για να βγάλουν κάτι στο τέλος.

Γιατί μήπως τώρα δεν θα έχουμε νέο σχέδιο Ανάν; Αυτό δεν ετοιμάζεται κι απ’ τον κ. Μπαν Κι Μουν; Κι απ’ τους άλλους; Καταλαβαίνουμε την ευαισθησία σας, ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην επεξεργασία του σχεδίου Ανάν ήταν σημαντικός. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλαν στο να γραφτεί αυτό το σχέδιο Ανάν; Λοιπόν δεν ξέρω γιατί πρέπει να περηφανεύεστε για το Κυπριακό; Εμείς ναι είμαστε περήφανοι, πώς να το κάνουμε; Γιατί ήμασταν το μόνο κόμμα τότε κοινοβουλευτικό που αποτρέψαμε να μην βγει ένα κοινό κείμενο.

Επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

Ακούμε επίσης το εξής πράγμα. Ο κ. Δρούτσας έκανε κατάχρηση και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει και όλη η κυβέρνηση. Το παλιό, το νέο, το μοντέρνο, το σύγχρονο, όχι παραδοσιακές αντιλήψεις. Εμείς δεχόμαστε, βεβαίως, ότι έχετε εκσυγχρονίσει την πολιτική. Δεν μπορείτε να μην την εκσυγχρονίσετε. Πρώτα πρώτα, έχουν έρθει τα πάνω κάτω την τελευταία εικοσαετία και εμείς αναγκαζόμαστε να δούμε μερικά πράγματα διαφορετικά. Ιδια ήταν στη δεκαετία του ’50, του ’60, του ’70, του ’80, ίδια και τώρα; Εν πάση περιπτώσει εμάς δεν μας ενδιαφέρει να καταγραφούμε αν εξελιχτήκαμε ή όχι.

Ομως για να δούμε για ποιο πράγμα είστε περήφανοι, ποια είναι η εξέλιξή σας. Πρώτον, το ομολόγησε ο κ. Βενιζέλος το δόγμα μας λέει είναι αποτρεπτικό – αμυντικό. Είναι ένα απ’ αυτά τα θέματα που τα έχουμε θέσει στη Βουλή. Το αρχικό επίσημο δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων στη μεταπολίτευση ήταν αμυντικό – αποτρεπτικό. Μετά τη νέα δομή του ΝΑΤΟ έγινε αποτρεπτικό – αμυντικό.

Ξέρετε τι σημαίνει το αποτρεπτικό; Το αποτρεπτικό, βεβαίως, όπως θέλει κανείς μπορεί να το ερμηνεύσει, γιατί η λέξη έχει χάσει και το νόημα. Γιατί η λέξη αποτρεπτικό είναι το προληπτικό χτύπημα, η αντιπυραυλική ζώνη, η επίθεση εναντίον λαών. Ετσι λοιπόν νομιμοποιείται Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Σομαλία, Ιράν, στα πλαίσια του αποτρεπτικού – αμυντικού. Το αμυντικό έχει πάει δεύτερο. Μία χώρα που είναι φιλειρηνική, αλλά δεν θα διστάσει να υπερασπίσει τα σύνορά της και τα εδαφικά της δικαιώματα και να κάνει πόλεμο αν της επιτεθούν λέει αμυντικό – αποτρεπτικό.

Σε όλο τον 20ό αιώνα υπήρχαν πόλεμοι άδικοι, επιθετικοί, τυπικά ήταν αμυντικό. Τώρα είναι αποτρεπτικό – αμυντικό, που σημαίνει δίνετε βάρος στη συμμετοχή της Ελλάδας σε άδικους πολέμους και κατακτητικούς. ‘Η ασκεί πίεση στο εμπάργκο, στη στρατιωτική πίεση, στον εκβιασμό. Και είσαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Εμείς δεν θέλουμε να καταγραφούμε ως μια σύγχρονη δύναμη που συμβάλλει στη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Αν είναι παλιό ή καινούριο αυτό, δεν μας απασχολεί. Εχει καμιά σημασία; Πήγατε και κάνατε συμφωνία με το Ισραήλ, τη δύναμη εκείνη που είναι πυρηνική, η οποία έχει αιματοκυλήσει τον παλαιστινιακό λαό. Ποια είναι η συμφωνία σας; Κυρίως στρατιωτική – πέρασμα ψάχνουν – θέλουν και οι Ισραηλινοί να πάνε προς την Ευρώπη, αλλά κυρίως είναι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

Παραχωρείτε εναέριο χώρο για να κάνει ασκήσεις το Ισραήλ με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Που σημαίνει ότι σε έναν πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, θα εμπλακεί και η Ελλάδα. Είναι προς συμφέρον του ελληνικού λαού αυτό; Μα πυρηνική δύναμη είναι το Ισραήλ. Εμείς λέμε αποπυρηνικοποίηση της περιοχής. Αφού έχει και το Ισραήλ γιατί να μην έχει ο άλφα, ο βήτα, ο γάμα, ο δέλτα; Δεν κατάλαβα, ο ένας να είναι πυρηνική δύναμη και ο άλλος να μην είναι; Δεν είμαστε υπέρ της πολιτικής του Ιράν, σε καμία περίπτωση.

Παραχωρείτε λοιπόν τον εναέριο χώρο για στρατιωτικές ασκήσεις, εμπλέκεται λοιπόν η Ελλάδα ή δεν εμπλέκεται; Αυτός είναι ο ενεργός ρόλος της Ελλάδας; Δεν τον θέλουμε αυτόν τον ενεργό ρόλο.

Στο στόχαστρο ο εχθρός λαός

Οταν είμαστε αντίθετοι στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο ιμπεριαλιστικό εμπάργκο, στους εκβιασμούς κλπ., σε βάρος των λαών, είμαστε υπέρ του «η Ελλάδα μόνη της»; Και επιπλέον, σταματήστε να πλαστογραφείτε και να συκοφαντείτε τις θέσεις των άλλων. Οποιος δηλαδή είναι εναντίον των διαπραγματεύσεων που κάνετε με την Τουρκία, είναι υπέρ της απόβασης ελληνικών στρατευμάτων στην Τουρκία; Με αυτό τον τρόπο πάτε να παραπλανήσετε και να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό. Με πρόσχημα την ειρήνη, ποια ειρήνη; Πίσω από την ειρήνη μπορεί να υπάρχει η μεγαλύτερη βία κατά των λαών.

Είπατε στην ώρα του πρωθυπουργού ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ του πολέμου με την Τουρκία, επειδή είμαστε εναντίον όχι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία αλλά των συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων και στόχων. Για να τελειώσει αυτό το πανηγύρι, έχετε πραγματικά πάρει απόφαση και προσπαθείτε να παίξετε έναν ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι των αντιθέσεων για τη ληστεία του πλούτου της περιοχής και όχι μόνο. Διότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν αναφέρεται μόνο σε αυτά – μαζί και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αναφέρονται και στο τσάκισμα των λαών.

Η αντιπυραυλική ασπίδα δεν είναι για να προφυλάξει από το Ιράν ή δεν ξέρω τι, γιατί η πυραυλική ασπίδα και όλες οι συμφωνίες μιλάνε για το εσωτερικό των χωρών. Και μόνο η ύπαρξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αιγαίο θα χρησιμοποιείται εναντίον των λαών. Μην αντιδράτε, μην κάνεις απεργίες, μην θέλεις να αλλάξεις το κοινωνικό σύστημα, μην ρίξεις την κυβέρνηση γιατί εδώ στο Αιγαίο κάτι μπορεί να γίνει. Η αντιπυραυλική ασπίδα είναι όχι μόνο για τις διεθνείς σχέσεις. Είναι και για τις εσωτερικές επεμβάσεις, επομένως μας χωρίζει χάος από την πολιτική σας.

Ακολουθείτε μια πολιτική, συνέχεια και της προηγούμενης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Μαύρη, αντιδραστική πολιτική σε βάρος όλων των λαών και του ελληνικού και των γειτονικών λαών και όποια συμφωνία κάνετε με τις κυβερνήσεις στρέφεται εναντίον των λαών. Πάει και τελείωσε. Αφήστε λοιπόν τη σύμπνοια κτλ. Αν θα είχαμε σύμπνοια με μια τέτοια πολιτική, ή θα είχαμε προσχωρήσει στον εθνικισμό, στο σοβινισμό ή θα είμαστε κοσμοπολίτες. Η μια άκρη του εθνικισμού και του σοβινισμού είναι ο κοσμοπολιτισμός. Η άλλη άκρη του κοσμοπολιτισμού είναι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός. Απορρίπτουμε και τα δυο».

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: